,

PRACHTIG EN VORSTBESTENDIG

Deze planten zijn niet bang voor vorst aan de grond

Het begint af en toe al heerlijk warm te worden. Je zou dan bijna denken dat de zomer voor de deur staat. En waar krijgen wij dan met z’n allen zin in? Juist, in planten! Maar let op pas begin mei is het IJsheiligen, vanaf dan kun je je planten buiten zetten zonder nog bang te hoeven zijn voor nachtvorst. Gelukkig zijn er ook vorstbestendige exemplaren, zodat je alvast lekker de tuin in kan bij die eerste paar zonnestralen. Doen wij ook!

MADELIEFJE DE LUXE: BELLIS PERENNIS
Deze upgrade van de bekendste weidebloem bloeit uitzonderlijk vroeg en vooral ook telkens opnieuw! En dat is een voordeel wanneer het thema nachtvorst aan de orde is. Bij wat vorstschade hier of daar is ze heel vergeeflijk en ontwikkelt ze zo weer vrolijk nieuwe bloemen. Bovendien tovert ze de eerste felle kleuren in je tuin te voorschijn, of in je bloempotten.

WINTERSE BETOVERING MET DE LENTEROOS
Deze groene gezelschapsdame is natuurlijk niet alleen in het voorjaar een goede keuze. Al vanaf november verspreidt ze kleur en vrolijkheid in de tuin en trotseert daarbij zelfs de bitterste kou. De lenteroos laat als het vriest wel haar kopje een beetje hangen, maar ze richt zich meteen op zodra het maar iets warmer wordt. Of het nu in wit is, in geel, abrikoos, roze, donkerpaars of met spikkels deze plant tovert altijd een glimlach op ons gezicht.

WIE WAT? STENGELLOZE SLEUTELBLOEM? DE WILDE PRIMULA!
De wilde primula is de natuurlijke variant van de meer bekende, klassieke soorten, maar wel heel leuk. Ze voelt zich vooral heel lekker in de schaduw en bloeit in maart en april vrolijk voor zich uit. Absoluut een verrijking voor buiten!

 

BRON : www.mooiwatplantendoen.nl

Foto is een sfeerfoto, geen werkelijke voorstelling van de vernoemde bloemen en planten.